DSİ 93. Şube Müdürü Şahin Atik, Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Hüseyin Tunç ve merkez mahalle muhtarlarıyla birlikte kentteki taşkın koruma ve dere ıslah çalışmalarını yerinde inceledi.

3 milyon 630 bin lira ile gerçekleştirilen taşkın koruma ve dere ıslah çalışmaları kapsamında 2013 yılından önce yapılan tesislerin bakım ve onarımları gerçekleştirilirken, derelere 9,5 kilometrelik korkuluk da yapıldı.

dsi_ic-002.jpgYapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren DSİ 93. Şube Müdürü Şahin Atik, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla kent merkezindeki dereleri ıslah edip, etraflarına korkuluklar yapıldığını söyledi.

Atik, “Bunları taşkın koruma tedbirleri kapsamında yaptık. Kanalların bir kısmını yeniledik. Tabanlarını komple beton yaptık. Korkuluklar yaptık. Bu saatten sonra inşallah can ve mal kaybı olmaz” dedi.

Çalışmaları inceleyen Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Hüseyin Tunç ise; “kurumlar arası iletişim, dayanışma ve ortaklaşma konusunda örnek bir çalışma yürüttüğümüzü düşünüyorum. İnsanca yaşanılacak koşullar için atılmış bir adım. Bundan sonra buraları korumak ve kollamak halkımıza düşünüyor” diye konuştu.

Dersim Merkez Alibaba Mahallesi Muhtara Yusuf Yula da yapılan çalışmalardan ötürü DSİ yetkililerine teşekkür ederek, “Dereler daha önce kötüydü. Şu anda güzel olmuş. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olması lazım. Derelere çöp atmamaları lazım” şeklinde konuştu.