Bakanlıkça taşra teşkilatında yer alan il ve ilçe Müdürlüklerinin daha etkin ve verimli çalışmasına yürütebilmesi amacıyla Tarımsal İşletme Danışmanı (TİD) olarak ifade edilen işletme bazlı çalışma modeline geçildiğinden İl Müdürü Orhan Kaya, İl Müdür yardımcısı, Şube Müdürleri,  il ve ilçe Müdürlüğümüz personeli ve Bakanlıktan konu sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Alper Şahininin katılımıyla değerlendirme toplantısı İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşti.

İl Müdürü Orhan Kaya yaptığı açılış konuşmasında; “Tarımsal İşletme Danışmanı olarak ifade edilen işletme bazlı çalışma modeli ile İldeki görevli personelimizin alanındaki bitkisel ve hayvansal verileri öğrenmesi, Tarımsal işletmelere bilgi, teknik ve yöntemleri birebir uygulayarak, sorumlu olduğu işletmelerin sorunlarına hızlı çözüm yaratması açısından önemlidir” dedi .

Daha sonra Bakanlığımız personeli Ziraat Mühendisi Alper Şahin’ in Tarımsal Danışmanlıkla ilgili sunumundan sonra KTV. Şube Müdürü Hasan Güngördü ile birlikte Teknik personelle karşılıklı görüşülerek sahada karşılaşılan sorunlar ilgili bilgi alış verişinden sonra toplantı sonlandırılmıştır.