Orman muhafaza memuru Ulaş Ateş’in sürgün edildiğini iddia eden KESK’e bağlı Tarım Orkam-Sen Tunceli Temsilcileri Sanat Sokağı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Sürgünler ve baskılar bizi yıldıramaz” pankartının açıldığı açıklamada konuşan Tarım Orkam-Sen Genel Merkez yöneticisi Hıdır Demir, “Değerli arkadaşlar Ulaş Ateş arkadaşımızın sürgünü idarecilerin deyimiyle ihtiyaca mahsuben yer değiştirilmesinin nedeni arkadaşımız üzerine düşen görev ve sorumlulukları hiç bir unsur ayırt etmeden gözü kara bir şekilde bir devlet memurunun yapması gerektiği şekilde yerine getirmesidir. Yani özellikle arkadaşımızın çalıştığı Pülümür bölgesinde orman alanlarında ve maden alanlarında dönen rant ve yasadışı olaylara karşı dik bir duruş sergilemiştir” dedi.

Sürgünde Ak Parti İl Başkanının da etkili olduğunu ileri süren Demir, “Yapılan bu sürgünün bir başkanı nedeni, üye arkadaşımız görev yerinde tuttuğu tutanaklarda Bölge Müdürünün akrabalarına peşkeş çektiği iş alanlarından dolayı olarak ortaya çıkmıştır. Yani o iş yerlerinde tonlarca kaçak odun kesiminden kaynaklı usulsüzlükler gerçekleştirilmiştir ve Ulaş arkadaşımız buna da müsaade etmemiştir. Bütün bunlar yargıya intikal edilmiştir. Bu durum Pülümür’deki bazı orman muhafaza çalışanlarından tut Ankara'ya genel müdürlüğe kadar birçok rant düşkünü insanı çok rahatsız etmiştir” diye konuştu.

tarim_ic-003.jpg

Konuya ilişkin il ve bölge müdürüyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Demir, “Yapılan görüşmeler sonucunda da görülmüştür ki “ben yaptım oldu diyerek adeta heyetimize elinizde ne gelirse ardınıza koymayın” edasında bulunmuştur. Heyetimiz Genel müdürün tehditlerine karşı üyemize yapılanların hukuksuz olduğunu insan hakları, anayasaya ve 657 DMK ya aykırı olduğunun altını çizerek bu sürgünün tek müsebbibi kendisi olarak gördüğümüzü, bu sürgün uygulamasına karşı fiili ve meşru mücadelemizi sürdüreceğimizi ve kendisini yargıdan da üstün görmemesi gerektiğini altını çizdik. Yargı sonucu beklemeden üyemize yapılan bu zulme derhal son verilmelidirler.

Evet, Değerli Dostlar İl müdürüne göre çok başarılı olan bir eleman Bölge Müdürüne göre sürgün olması gereken biri olabilmektedir. Taktirini siz kamuoyuna bırakıyoruz “ şeklinde konuştu.

Daha önce de benzeri sürgünler yaşandığını hatırlatan Demir, bu tür olaylar karşısında haklarını sonuna kadar arayacaklarını da sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup üyeleri daha sonra sessizce dağıldı.