Yüksek Planlama Kurulunun köylerin alt yapı yatırımlarına ilişkin 12.03.2014 tarih ve 2014/3 sayılı Kararı gereğince, Tunceli’ye tahsis edilen 7 milyon 449 bin 355 TL’lik ödeneğin İl Strateji Planı, İl Çevre Düzeni Planı, Bölge Planı ile YPK Kararları gereğince KÖYDES İl Yatırım Program hazırlığının Esas İl Tahsisat Komisyonu toplantısı Vali Yardımcısı Olgun Öner başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen tahsisat komisyonu toplantısına Vali Yardımcısı Olgun Öner, Kaymakamlar, İl Genel Meclis başkanı, İl Özel İdaresi Şube Müdürleri, Kalkınma Ajansı ve ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

Toplantıda, 2014 yılında İlde köylerin altyapı yatırımlarına ilişkin (KÖYDES) yapılacak çalışma programı kararlaştırıldı.

koydes_ic-001.jpg

Düzenlenen toplantıda, yapılacak olan projelerin yıl içinde tamamlanması için gerekli tedbirlerin alınmasına, öncelikle İlde susuz veya suyu yetersiz ünitelerin sağlıklı içme suyuna kavuşturulması ve yerleşik nüfusun bulunması şartıyla birinci derece öncelikli yolu ham ve tesviye niteliğinde olan köy yollarının stabilize yapılması kararlaştırıldı.