1990’lı yıllardan bu yana vergi tahsilatında ilk sıralarda yer alan Tunceli, 2013 yılı vergi tahsilat sıralamasında Kocaeli’nin ardından Türkiye ikincisi oldu.

Bu başarısı belgeyle de ödüllendirilen Tunceli’de 25. Vergi Haftası kapsamında Defterdar Ömer Faruk Önel ve vergi dairesi çalışanları Vali Hakan Yusuf Güner’i makamında ziyaret etti.

Tunceli’nin Vergi Tahsilatında Türkiye ikincisi olmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini belirten Vali Hakan Yusuf Güner, “İlimizi böyle güzelliklerle, güzel haberlerle; güzel başarılarla buluşturmalarından dolayı defterdarlık personeli ve defterdara teşekkür ediyorum. Bunlar sadece defterdarlığın değil Tunceli, Dersim halkının başarısı. Tunceli halkı, devletine olan inancını ve ticari ahlaka olan saygı ve hürmetini defterdarlıkla işbirliği yaparak göstermiştir” dedi.

vergi_ic-001.jpg

VALİ GÜNER, “BU TÜR BAŞARILARDA BARIŞ VE KARDEŞLİK İKLİMİ ÖNEMLİDİR”

Bu tarz başarıların yakalanmasında barış ve kardeşlik ikliminin önemli olduğunu kaydeden Vali Güner, “Yöremizde barış, kardeşlik sürecinin, barış atmosferinin gelişmesi devam etmesiyle bu başarıların bu güzel örneklerin artacağını değerlendiriyorum. Bu anlamda Tunceli’de yaşayan insanlarımız, Dersim yöresinde yaşayan insanları ve kamu görevlilerini barışa katkıda bulunmaya, kardeşliğe katkıda bulunmaya davet ediyorum. Barış ve kardeşlik arttıkça bu tür örnek ve başarılar çoğalacaktır. Bir yerin, yörenin gelişmesi sadece fiziki yatırımlarla oluşmaz. Bunun yanında barış ve kardeşlik ruhunun, kucaklaşmanın daha güçlü hale gelmesiyle bir yöre daha çok gelişir. Bir yöreye yapılacak en büyük yatırım barış ve kardeşlik ruhunu kuvvetli hale getirmektir. Bu tür barış ortamı başarıya zemin hazırlar” diye konuştu.

Yöreye yapılan yatırımlara sahip çıkılmasından dolayı teşekkür eden Vali Hakan Yusuf Güner, “Dersim yöresinde greyderlerin, dozerlerin yakılmamasını, insanların birbiriyle kucaklaşmasını, yörelerine, köylerine yol getiren, hizmet veren hizmetkarları daha iyi kucakladıklarını ve destek olduklarını görüyorum. Bundan dolayı da basın vesilesiyle Dersim, Tunceli halkına bütün herkese, Ak Partilisi, BDP’lisi, CHP’lisi, Bağımsız adayıyla gösterdikleri kardeşlik ruhu nedeniyle şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Tunceli Defterdarı Ömer Faruk Önel de ilde, tahakkuk eden 95 milyon 698 bin liralık verginin 84 milyon 304 binlik bölümünün tahsil edildiğini söyledi.

Tunceli’nin yüzde 92.52’lik tahsilat oranıyla Kocaeli’nin ardından Türkiye ikincisi olduğunu kaydeden Defterdar Önel, “Tunceli, 1990’lardan bu yana hep ilk sıralarda yer aldı. Sadece vergisel tahsilat anlamında değil, elektrik, su hatta kredi borcu ödeme konusunda da ilk sıralarda yer almaktadır” şeklinde konuştu.

Tunceli’nin bu başarıyı yakalamasında Defterdarlık tarafından mükelleflerle kurulan sıcak iletişimin yanı sıra öğrenciler için yürütülen vergi bilinci konusundaki eğitim faaliyetleri de etkili oldu. Başarı, Maliye Bakanlığı tarafından Tunceli modeli olarak isimlendiriliyor.