Yüzme sporu dalında başarılarıyla adından söz ettiren Erdinç Sadık Eryılmaz, Çemişgezek’te de bu sporun geliştirilmesi için öncülük edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Eryılmaz, “Ben 1966 Çemişgezek doğumluyum. İlk orta ve lise eğitimimi Çemişgezek de yaptım. Üniversiteyi kazandıktan sonra 1982 yılında memleketimden ayrıldım. Bir Çemişgezek sevdalısı olarak memleketimi çok seviyorum. Şu anda Antalya da yaşıyorum.

Yüzmeyi her Çemişgezekli çocuk gibi bende Tağar Çayında öğrendim.  Antalya’da oğlumu yüzme sporuna yönlendirdim.  Onu antrenmanlara götürürken bende sportif anlamda yüzme sporu ile ilgilenmeye başladım. 2008 yılından beri lisanslı yüzücüyüm. Antalya da yaz kış her gün arkadaş gurumuzla denize girip yüzüyorum. 2009 yılından itibaren açık deniz yüzme yarışlarına katılıyorum. Bu yarışmalarda kendi yaş grubumda 1.2.3.’lük derecelerim var. 2012 yılında 7,1 Kilometre mesafeli Yunanistan’ın Meis Adasından Kaş’a yüzdüm. Son olarak 26.07.2015 tarihinde İstanbul Boğazı Kıtalararası Yüzme Yarışına katılarak 6,5 Km mesafeyi 1:39 derece ile yüzdüm. 01.08.2015 tarihinde ise benim için manevi anlamı çok büyük olan Çanakkale Zaferinin 100. Yılı nedeniyle yapılacak Çanakkale Gelibolu Yüzme etkinliğine (2800 metre)  katılacağım. Anzak Koyuna kadar yüzeceğiz. Bu yarışın bir özelliği Türkler olarak Anzak Koyunda 100 yıldır ilk defa bir etkinliğin yapılacak olmasıdır.

Aynı zamanda triatlon sporunu yapıyorum. Antalya Triatlon Spor Kulübünün hem yönetim kurulunda görevliyim hem de lisanslı sporcusuyum.  Bu yarışmalara da kendi yaş gurubumda katılıyorum.

Çemişgezekli Çocuklar ve genç arkadaşlarımızda sportif anlamda yüzme sporu ile ilgilenmeliler. zaten bütün yaz Tağar Çayında ve Keban gölünde yüzüyorlar. Yapılacak tek şey yüzme tekniklerinin çocuklara bir antrenör tarafından öğretilmesi. Çünkü bu sporda tekniği sonradan öğrenmek ve geliştirmek gerçekten zor. İnanıyorum ki gerekli yüzme eğitimi Çemişgezekli çocuklarımıza küçük yaşlarda verilebilse bu spor dalında çok başarılı sporcular çıkacaktır” dedi.

 

Kaynak: www.cemisgezekliyiz.com