Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yaptırılan Akpazar Ovası Pompaj Sulaması birinci kısım inşaatının bitmek üzere olması nedeniyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Mazgirt İlçesi’ne bağlı Elmalık Köyü’nde civar köylülerle kooperatifçilik ve tarımsal sulama konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Kırsal Kalkınma ve Örgütleme Şube Müdürü Funda Arslan ve teknik personelin katılımı ile gerçekleşen toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya,  bakanlığın bitkisel ve hayvansal üretim dallarında yapmış olduğu desteklemelerin 2016 yılında artarak devam edeceğini belirterek, “Yapılacak olan desteklemeler ve uygulanacak projeler, yörede kurulacak kooperatif ve birlik gibi çiftçi örgütleri üzerinde daha etkin şekilde üreticilerimize ulaştırılacak. Yapılan sulama tesisi ile yöredeki tarım arazilerinin sulanabilir niteliğe kavuşturularak, çiftçilerimizin mevcut arazilerinde daha fazla gelir elde etmelerine imkan sağlanacaktır” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütleme Şube Müdürlüğü teknik personeli tarafından kooperatif kuruluş çalışmaları ve faaliyetleri konusunda çiftçiler bilgilendirilirken, İl Müdürü Orhan Kaya, bilgilendirme toplantılarının devam edeceğini söyledi.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yaptırılan ve 25 milyon liraya mal olacak Akpazar Ovası Pompaj Sulaması kapsamında 2016 yılında Mazgirt İlçesi’ne bağlı Obuzbaşı, Elmalık, Akpazar, Kepektaşı, Karabulut ve Kuşçu Köyleri sınırları içerisinde yer alan toplamda 16 bin 370 dekar tarım arazisinin sulanması hedefleniyor.