Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek’in makamında Rektör İpek ile İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Arslan ile protokol imzalandı. Üniversite ile milli eğitim müdürlüğü arasında sosyal ve kültürel işbirliğini kapsayan protokol maddeleri şöyle belirlendi:

Lise öğrencilerinin Üniversite’nin akademik ve araştırma birimlerini ziyaret etmesine ve birimlerde bulunan laboratuvarların kullanılmasına Üniversite tarafından uygun görülen şartlarda imkân tanınacak.

Lise öğrencileri ve öğretmenleri, Üniversite kütüphanesinden kitapları yerinde inceleyerek kütüphaneden yararlanabilecek.

Lise öğrencilerinin, Üniversite’nin düzenleyeceği bilim, spor ve kültürel etkinliklere katılmasına ve uygun görülen etkinliklerde Üniversite’den Lise’ye konuşmacıların gelmesine imkân sağlanacak.

Üniversite ve Lise tarafından ulusal veya uluslararası kaynaklardan finanse edilmek üzere ortak proje önerileri hazırlanması, yürütülmesi, uluslararası programlara birlikte proje sunulması hususlarında taraflarca uygun görülen çerçeve ve kapsamda iş birliği yapabilecek.

Üniversite bünyesinde yer alan spor komplekslerinden Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı liselerdeki öğrencilerin yararlanmaları sağlanacak. Lise 11 ve 12 sınıf öğrencilerinin üniversitenin bölümlerini tanıtımı amacıyla lise rehberlik hizmetleri tarafından üniversiteye çeşitli geziler yapılması, üniversiteden uzman kişiler tarafından liselerde tanıtıcı rehberlik hizmeti çalışması yapılması.

Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği bayram, belirli gün ve haftalar ve gün kutlamaları için Tunceli Üniversitesinin bölüm öğrencilerinden, öğrenci gruplarından ve kulüplerinin katılımın sağlanması için davet edilecekler.

Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Arslan eğitime verdiği desteklerinden dolayı Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek’e teşekkür ederek protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.