Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat’ın teklifi ve belediye meclisinin kararı ile yıllar önce ilçede başkanlık yapmış 7 başkanın ismi cadde ve sokaklara verildi.

Konuya ilişkin konuşan Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat,  “Şehir insan gibi canlıdır. Şehir bir şekilde büyür gelişir ama burada en önemli faktör insandır. Bizim medeniyetimiz vefa medeniyetidir. Biz Hozat’ımızın gelişmesinde, kültürünün oluşmasında önderlik yapmış değerli büyüklerimizin o dönem oturduğu sokak ve caddelere adını vererek isimlerini yaşatmak istedik” dedi.

İşte belediye meclisinin Kasım ayında aldığı o karar:

İlçemiz Yeni Mahalle sınırları içerisinde bulunan ve “Arka Sokak “ olarak geçen sokağa “Mehmet DOĞAN” sokak, Yeni Mahalle sınırları içerisinde bulunan ve Banka Sokak olarak geçen sokağa “Celal DOĞAN” sokak, Yeni Mahalle sınırları içerisinde bulunan ve “Uzun Sokak” olarak geçen sokağa “Dursun ÖZÜN”,  Diyapağa Mahalle sınırları içerisinde bulunan ve “ Köprübaşı Caddesi”  olarak geçen Caddeye “ Salih Zeki TUNCER”,  Diyapağa Mahallesi “ İniş Sokak” olarak geçen sokağa “İhsan Hıdır TURGUT” Diyapağa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve “Hükümet Caddesi ” olarak geçen Caddeye “Süleyman KAHRAMAN” Caddesi’  yine Fikripaşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve “Erdoğan Sokak” olarak geçen sokağa “Hasan ERDOĞAN”, Fikripaşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve “Tepebaşı Sokak” olarak geçen sokağa’ “EMRELER” , Yeni mahalle sınırları içerisinde bulunan ve “Esen Sokak” olarak geçen sokağa Milletvekili “ Nihat SALTIK’ ın” isminin verilmesine,01/11/2018 günü oy birliği ile karar verildi.”

Hozat’ta daha önce de Hamidiye Mahallesinin ismi Diyapağa Mahallesi, Küçük Sokağın adı “Hüsniye Ana Sokağı”, Yukarı Çamlık mevki “İbiş YILMAZ Ormanı” isimleri verilmişti.