SERHAT OZAN YILDIRIM

Dünyayı etkisi altına alarak insanları sosyal hayat ve temastan koparan koronavirüs salgını, sokak hayvanların yaşamını da olumsuz etkiliyor. Vatandaşların “evde kal” çağrısına uyması ve restoran gibi işletmelerin de kapatılmasıyla birlikte sokak hayvanları yiyecek bulmakta zorlanmaya başladı.

Bu zorlu süreçte Dersim’de Sokak hayvanlarının aç kalmaması için birçok hayvan sever çaba gösteriyor, bunlardan biri de Laborant ve veteriner sağlık teknikeri Rojda Yıldız.

Yıldız, sosyal medya üzerinden açtığı “ patisev” sayfası üzerinden ulaştığı insanların yolladığı mamalarla gün içerisinde mahalleleri gezerek sokak hayvanlarını besliyor.

Aynı zamanda barınakta gönüllü olarak çalışan Yıldız,  sokakta tespit ettiği hastalıklı hayvanları barınağa bildirip tedavi görmelerini sağlıyor.

Ege Üniversitesi Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü öğrencisi olan Rojda Yıldız, “Hem hayvanları sevdiğim için hem de bölümümden kaynaklı hayvanlarla daha içli dışlı olduğum için onlarla ilgili bir çalışma başlatmak istedim. Bu çalışmayı bireysel olarak yapıyorum. Sokak hayvanlarının karnını doyurmak ve durumu kötü olan sokak hayvanlarına yardım etmek için Tunceli “patisev” adı altında bir sayfa açtım. Düzenli mama yardımı alabilmek için de kendime yine Tunceli” patisev” adı altında kumbaralar açtım.  Yardımları direkt para olarak değil de insanlardan mama bağışı olarak almak daha mantıklı geldi bana. Bu şekilde başladım” dedi.

Fakir zengin herkesin evinde bir tencere yemeği pişerken hayvanların sokakta açlıktan ölmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Yıldız ”İnsanlar ne olursa olsun bir şekilde karnını doyuruyor ama hayvanlar öyle değil konuşamıyorlar ve bizim gibi düşünebilme özellikleri yok.  Şimdiye kadar insanlar hayvanlara şiddet uyguladı, görmezden geldi hatta tecavüz bile etti. Onları benimseyerek işe başlayalım, onların sesi olalım ve eminim ki böyle dünya çok daha güzel olacaktır. Ekmek ve araç yardımını bana sunan İrfan Yalay’a ve bağış yapan herkese teşekkür ederim. Yardım edemeyen bağış yapamayan hayvan severler kapısının önüne bir kap su koysa da yeterli olur” diye konuştu.

Mama bağışı,  https://www.patifood.com/tunceli-patisev linki üzerinden yapılabilir.

67db7e44-3bca-4ed0-8670-2ba7e3126a30-(1).jpg57f5b374-5f3b-4725-b593-29a52b56ad9c-(1).jpg492579f4-4509-4f9a-bbb8-a118d866ff37-(1).jpgba59a1ce-117e-49f6-af0b-82fc3f1ed5a5-(1).jpg