Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, 2015 yılı başvuru döneminde Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenmesi uygun görülen projelerin sözleşmeleri SODES İl Genel Koordinatörü Vali Yardımcısı Olgun Öner başkanlığında, proje yürütücüsü kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantıda imzalandı.

 Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Olgun Öner, “2015 yılı başvuru döneminde, ilimiz genelinde ilçeler de dahil olmak üzere 2.037.906,00 TL SODES desteği ile toplam 15 adet projenin Bakanlığımız tarafından kabul edildi. Bu projelerden 6 adedi il merkezinde, 2 adedi Hozat İlçesinde, 2 adedi Pertek İlçesinde, geriye kalan 5 adedi ise her ilçede 1’ er adet olmak üzere kalan diğer 5 ilçede yürütülecek” dedi.

Öner, projelerin uygulanmasında proje yürütücüsü kurum ve kuruluşlara önemli görevler düştüğünü,  özellikle projelerden istifade edecek kişilerin, SODES’in hedef kitlesini oluşturan dezavantajlı kesimlerden seçilmesinin büyük önem arz ettiğini, bu nedenle proje yürütücüsü kurum ve kuruluşların bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğinin altını çizdi.

 Vali Yardımcısı Öner’in konuşmasının ardından sözleşmeler imzalandı.