Tunceli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlen toplantıda, SODES Proje koordinasyon merkezi uzmanları tarafından SODES hibe projelerine başvuru kriterleri hakkında bilgilendirme çalışması yaptı.

 Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları, il ve ilçelerdeki resmi kurum temsilcileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan SODES Proje Ekibinde bunan Projeler koordinatörü Dr. Ali Rıza Boz, Avrupa Birliği hibe programına yapılacak başvurularda proje başvuru fişinin doldurulması ile proje döngüsü yönetimi eğitimi hakkında bilgilendirme yaptı.

sodes_ic.20100521145518.jpg

SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES)

SODES Programı istihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen insan odaklı bir programdır. 2008 yılından önce GAP Eylem Planı çerçevesinde gerçekleştirilen SODES programına 2010 yılı içinde Tunceli’nin de dahil olduğu Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak,  Kars, Ardahan, Iğdır, Erzurum, Ağrı, Erzincan, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Van,  Gümüşhane ve Bayburt illerinde uygulanıyor.