Dersim Merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan polis lojmanlarının güvenliğini sağlayan zırhlı polis araçlarına PKK tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada polis lojmanlarının yanı sıra lojmanların karşısında bulunun ve sivil vatandaşların oturduğu 5 katlı binaya da çok sayıda mermi isabet etti.

siviller_ic.jpgÇatışma öncesi balkonlarda oturan vatandaşlar, hedef olmaktan saniyelerle kurtulduklarını anlatırken, 5 katlı binanın neredeyse mermi isabet etmeyen yeri kalmadı.

Çatışmadan saniyelerle kurtulan ailelerden biri de Ölmez Ailesi. Evlerinin içi de dahil kurşun isabet etmeyen nokta kalmayan ev sahibi Sevim Ölmez, “Ailece balkonda oturuyorduk.  Aniden silahlar patladı. Saniyelik iş. İçeri girmeseydik hepimiz balkonda ölecektik. Ara koridorda bile kurtulmadık. En son kendimizi banyoya kilitledik. Ondan sonra bombalar ve mermiler yağdı. Bu halkın suçu ne? Biz kan dökülmesini istemiyoruz. Yeter bunaldık artık. Hep gençler ölüyor; bunların suçu ne? Bu halka niye zarar veriliyor. Barış istiyoruz yeter artık” dedi.