Altıok, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği dilekçe şöyle:

Suriye’den Türkiye’ye gelen göçmenler için Kahramanmaraş’ın Dülkadiroğlu ilçesine bağlı Sivricehöyük Köyü’nde, 3000 nüfuslu Alevi köylerinin tam ortasına hükümetiniz tarafından 25 bin kişilik mülteci kurulmak istendiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Kamp çalışmalarının başlamasının ardından eyleme geçen Alevi yurttaşlara günlerdir jandarma tarafından saldırı düzenlenirken son olarak çadır eylemi yapan köylülere gaz bombası yağdırılmıştır. Sivricehöyük ve komşu köylerin sakinleri 1978’de yaşanan Kahramanmaraş katliamının doğrudan mağdurları olarak büyük acılar yaşamışlardır. Nüfuslarının neredeyse 10 katı düzeyinde Suriyeli mülteci göçünün, özellikle kamplarla ve kamplarda yaşananlarla ilgili duyumlarının ardından kendileri için son derece endişe verici olduğu açıktır.

30 Haziran 2015 tarihli Taraf Gazetesi haberinde bir İŞİD militanının üzerinde çıkan AFAD kartını AFAD’ın kabul ettiği yazıyordu. Bu IŞİD militanı 18.09.2012 – 16.08.2013 tarihleri arasında Akçakale’de bir çadırkentte kalmıştı.

21 Ekim 2015 tarihli Evrensel Gazetesi haberine göre Türkiye’de aranan 21 kişilik ‘canlı bomba’ listesinde olan Mahmut Gazi Tatar isimli IŞİD militanı IŞİD’le AFAD kampında tanıştığını belirterek sınırdan IŞİD için açılan yoldan Suriye’ye geçtiklerini söylemişti.

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’na intihar saldırısı planladığı iddiasıyla aranan terör örgütü IŞİD üyesi Suriyeli Muhammed Raghil Al Hardani uzun süre Kahramanmaraş’ta kalmış, Kahramanmaraş otogarında gözaltına alınmıştı.

Bu üç örnekle bile Kahramanmaraş Alevileri’nin travmalarını canlandırmaya yeterliyken, şimdi Sivas katliamının yaşandığı Sivas kentinin Alevi nüfusunun yoğun yaşadığı Divriği ilçesine bir mülteci kampı yapımının planlandığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Bu çerçevede;

Maraş katliamının yaşandığı Kahramanmaraş’ın Alevi köylerinin tam ortasına mülteci kampı yapılmak istenmesinin ardından aynı şekilde Alevi toplumu için derin acılar ve travmaları ifade eden Sivas katliamının yaşandığı Sivas ilinin Aleviler’in yoğun yaşadığı Divriği ilçesine mülteci kampı yapılması tesadüf müdür? Yapılmak istenmesindeki amaç nedir?

Bilinçli ve sistematik bir asimilasyon politikası çerçevesinde mi Alevi nüfusunun yoğun yaşadığı bölgelere mülteci kampı yapımı istenmektedir? ,

Toplam kaç mülteci kampı yapımı planlanmaktadır? Buralarda toplam kaç mültecinin yaşayacağı tahmin edilmektedir? Yapımı planlanan diğer mülteci kampları hangi kentlerde ve hangi ilçelerindedir?

Kaynak: Dersimnews.com