Mazgirt İlçesi’ne bağlı Temurtaht Köyü’nde hayvancılık yapan İhsan Örk, 2 simental cinsi ineğinin, hayvancılık yaptığı yerin yakınlarında bulunan özel şahsa ait yumurta üretim tesisinden etrafa rastgele dökülen tavuk pisliği ve tavuk yemlerinden kaynaklandığını söyledi.

Tavuk pisliği ve artık tavuk yemlerinden yiyen 5 hayvanından 2’sinin telef olduğunu belirten Örk, 3 ineğinin tedavisinin devam ettiğini ancak onların da kurtulacağını sanmadığını ifade etti.

Olayın ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden gelen ekiplerin ölen hayvanlardan numune örneği alıp Elazığ’a gönderdiklerini belirten İhsan Örk, “Daha önce tesisin gerekli önlemleri almadığı konusunda gerek ilgili kurumlara gerekse de BİMER üzerinden başvuruda bulunmuştuk. Elazığ’a gönderilen numunelerden gelecek sonuçların ardından adli anlamda da girişimlerde bulunacağız. Üretimin neredeyse yok olmaya yüz tuttuğu bir kentte binbir emek vererek büyükbaş hayvancılık yapıyoruz. Ancak başımıza böyle talihsiz bir olay geldi. Telef olan ve tedavileri süren hayvanlarımın hepsi de gebe hayvanlardı. Şu an 75 bin lira civarında zararımız var. Bahsi geçen tesis, gerekli önlemleri alsaydı bunlar yaşanmayacaktı” dedi.

Tesisin gerekli önlemleri almamasının sadece hayvanlar için değil insan sağlığı açısından da risk oluşturduğunu dile getiren Örk, yetkilileri bu konuda daha duyarlı davranmaya davet etti.