Tunceli Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Musa Şahin, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Veli Mercan ve sigaradan sorumlu il koordinatörü Arslan İçten saha denetimlerinde 4207 sayılı kanun gereği tütün ürünlerinin önlenmesi ve kontrolü kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında denetime katıldı.

Denetime katılan Halk sağlığı Müdür Yardımcısı, kamu kurum ve kuruluşlarında yasal uyarı yazısının olup olmadığı, tütün ve tütün mamulü kullanan şahısların bulunup bulunmadığı, tütün ve tütün mamullerinin reklamını yapan şahısların olup olmadığı, tütün ürünleriyle ilgili atıkların olup olmadığı, tütün ürünü tüketimine izin verilip verilmediği konularında inceleme yaparak tütün ve ürünleri kullanımı konusundaki hassasiyetlerini dile getirerek kamu kuruluşlarında ve özel işletmelerdeki denetimlere ağırlık vereceğini ifade etti. Denetim sonucunda herhangi bir ihlale rastlanmadı.

Müdürlük tarafından denetime ilişkin yapılan açıklamada, “Tütün ve tütün ürünleri ile mücadelede küresel olarak kabul gören çocuklar ve gençler başta olmak üzere bireylerin sigara içmeye başlanmasının önlenmesi, sigara içenlerin bu davranışlarını bırakmasının desteklenmesi, sigara dumanına pasif maruziyetin engellenmesi temel hedeflerimiz arasındadır. Toplumu pasif sigara dumanına maruz bırakmanın, zararlarından korumanın tek yolunun ise sigara kullanımının bütün kapalı alanlarda tam olarak yasaklanmasıdır” dendi.