2014 yılının 12 Aralık günü Rojava’da IŞİD çetelerine karşı savaşırken hayatını kaybeden Dersimli Sibel Bulut, ölümünün birinci yıldönümünde ailesi ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) tarafından mezarı başında anıldı.

Anma nedeniyle Dersim Belediyesi önünde bir araya gelen Bulut’un ailesi ve ESP Genel Başkan Yardımcısı Fetiye Ok ve partililer buradan araçlarla Sütlüce yol ayrımına gitti. Buradan araçlardan inen grup Sibel Bulut’un fotoğrafının yer aldığı pankart açarak alkış ve sloganlarla Dersim Belediyesi Asri Mezarlığı’na yürüdü.

sibel_ic.jpgSibel Bulut’un mezarına karanfiller bırakan kitle daha sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Burada kısa bir konuşma yapan ESP Genel Başkan Yardımcısı Fetiye Ok,  “Sibel yoldaştan bu yana çok şey değişti. Kobane özgürleşti. Rojava’da DAİŞ çetelerine karşı büyüyen öfke sel sel olup Ortadoğu’ya aktı. Bizler de onun yoldaşları, partisi olarak onların izini sürüyoruz. Sömürgeciliğe, DAİŞ çetelerine karşı mücadelemizi sürdürüyoruz; sürdüreceğiz” dedi.

IŞİD çetelerine karşı savaşırken hayatını kaybedenlerin cenazelerine katıldıkları için haklarında davalar açıldığını belirten Ok, “Bizler o davalarda, cenazelerine katılmak bir onurdur ve katılmaya da devam edeceğiz dedik. Asıl yargılanması gerekenler Suruç’ta, Ankara’da katliam yapanlardır” diye konuştu.

Sibel Bulut için yazılan şiirin de okunduğu anma, niyazlar dağıtılması ve edilen dualarla sona erdi.