Büklü Dede Cemevi’nde başlayan anmaya Vali Osman Kaymak, HDP Dersim Milletvekili Edibe Şahin, Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, Pülümür Kaymakamı Mekan Çeviren, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Atila Tamer, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, kurum amirleri, Alevi Dedeleri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Osman Kaymak, anma programı öncesinde Cemevi Dedeleri ve vatandaşlarla öncelikle Fırat Kalkınma Ajansı destekli bir projede bakım ve onarımı desteklenen Seyyid Büklü Cemevini gezerek faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Vali Osman Kaymak Seyyid Büklü Dede Türbesi’ni de ziyaret ederek dua etti.

Anmada konuşan Vali Osman Kaymak, “Yaklaşık bir yıldır Valiniz olarak görev yaparken İlimizi, insanlarımızı, kültürümüz, Alevilik inancını ve değerlerini tanımaya çalışıyor ve sizlerle bu duyguları paylaşıyorum. Öncelikle ilimiz hakkındaki olumsuz ön yargıların ve düşüncelerin beni çok üzdüğünü, bunun değiştirilmesi için her türlü çalışmaya destek verdiğimi, gayret gösterdiğimi bilmenizi isterim. Geçmişte yaşanılan üzücü ve kötü olaylar, terör olayları ve insanların memleketlerinden göçüp gitmesi bu algıyı iyice tetiklemiş ve bir ön yargı haline getirmiştir. Bizler kamu çalışanları olarak vatandaşlarımızla, halkımızla ve tabi ki sizlerle bir olarak, kardeşliğimizi, bütünlüğümüzü barış ve kardeşlik çatısı altında sağlayarak tek yürek olmayı başaracağımızdan şüphem yoktur” dedi.

Alevi kültürünün yaşanması, yaşatılması ve ayakta tutulmasına Dersim’in öncülük etmesi gerektiğinin altını çizen Vali Kaymak, “Cemevlerine gençlerimizin, çocuklarımızın gelerek kültürlerini ve inançlarını iyi öğrenerek bunu hayatlarına yansıtmaları gerekmektedir. Bizler devlet olarak İlimizdeki inanç merkezlerine yapmış olduğumuz proje ve desteklemelerle inanç merkezlerimizin ulaşım ve imkanlarının düzeltilmesinde büyük çabalar gösterdik. Bunlardan birisi olan Büklü Dede Cemevine de Fırat Kalkınma Ajansı destekli bir projede gerekli çalışmalar ve desteklemelerle bu hale getirilmiştir.

Tunceli Valisi olarak herkesin kendi inancına sahip çıkarak inancını yaşayabilmesi ve bunun huzuru ile topluma faydalı bir birey olması tarafındayım. Barışın, kardeşliğin ve huzurun çatısı altında daha güzel daha refah günlere ulaşabilmemizde bütünlüğümüzün bozulmasına izin vermeyelim” diye konuştu.