SES Dersim Şubesi üyeleri ile siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri Abdülaziz Yural’ın öldürülmesini protesto etmek için Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada konuşan SES Şube Başkanı Özkan Uç, artık yaşatırken ölmek istemediklerini belirterek, “Bu savaş ortamında sendikamızın da üç üyesi katledilmiştir. Eyüp Ergen ve Şeyhmus Dursun arkadaşlarımızın ardından Abdülaziz Yural yaşadığı sokakta yaralı bir kadına yardımcı olmaya çalışırken başından vurularak katledilmiştir. Günlerdir süren sokağa çıkma yasağı nedeniyle bırakalım halkın sağlık hizmetine ulaşmasını, yaralı ve cenazelerine bile müdahale edemiyorlar.  Müdahale edenler ise sendikamızın Cizre Temsilcilik Yönetim Kurulu üyesi Abdülaziz Yural gibi katlediliyor” dedi.

Kaygılı olduklarını belirten Şube Başkanı Uç, “Daha üç aylık bile olamadan dedesinin kucağında vurulan Miray Bebek yüreklerimizi yaralamıştır. Şu anda morglarda yer kalmadığı için başka bir kadın cenazesinin göğsünde yatmaktadır. Bu ve benzeri haberler vatandaşlarımızda derin travmalar ve izler bırakmaktadır. Her gün gördüğümüz bebek, çocuk, kadın onlarca insanın cansız bedenleri halklarımız arasında derin uçurumlar yaratmaktadır. Bir an önce hükümet gerekli adımları atmalı ve 7 Haziran öncesi sürece geçilmelidir. Çünkü yarın bile çok geç olabilir” diye konuştu.

Açıklamasında Sağlık Bakanını da eleştiren Uç, “Sağlık Bakanı ise, sorumlu olduğu personelin çalışma koşullarını, can güvenliğini ve yaşam hakkı başta olmak üzere en temel insani haklarını güvence altına alma konusunda herhangi bir adım atmadığı gibi kin ve nefreti körükleyen açıklamalar yapmaktan geri durmuyor. Katledilmemize seyirci kalıyor. Bu nedenle sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak bu savaşa daha fazla kurban vermeyeceğiz. Sizler rahat uyuyun; Eyüp, Şeyhmus, Aziz, Miray Bebek ve hayatını kaybeden yüzlerce çocuk, genç, asker.  Sizler rahat uyuyun. Ama kandan medet umanlar asla rahat uyuyamayacaklar” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından katılımcılar sessizce dağıldı.