SES Dersim Şubesi’nde yapılan açıklamada konuşan Şube Başkanı Dr. Azad Günderci, “Ankara emniyet güçleri oturmadan beş dakika sonra sendika üyelerimize ve açıklamaya destek olmak için gelenlere saldırmıştır. Oturan arkadaşlarımız yumruklarla, tekmelerle vurularak darp edilmiş, boğazlarından tutularak sürüklenmeye çalışılmıştır. Yakın mesafeden ve direkt olarak üyelerimizin yüzlerine gaz sıkılmıştır. Genel Başkanımız Gönül Erden, darp edilerek gözaltına alınmıştır. 4 arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye kaldırılmış, yaralanan arkadaşlarımızdan ikisi hastaneden gözaltına alınmıştır. Başkanımız, 3 MYK üyemiz ile toplam 10 arkadaşımız gözaltına alınmıştır.” dedi.

 

AK Parti’nin meydana getirmeyi planladığı polis devleti uygulaması ile yüz yüze geldiklerini ifade eden Günderci, “Ankara’nın en işlek güzergahlarından biri olan Kumrular caddesinde Meclis istikametine kaldırımdan sohbet ede ede normal vatandaşlar gibi yürürken polis barikatları ile bizlerin ve halkın yolda yürümesine izin verilmedi, önümüz kesildi. KESK Genel Başkanı ve Sendika MYK üyelerimizin kaldırımda ve sessizce TBMM önüne gitmek için yaptıkları ısrara rağmen polis ablukası aşılamamış ve yaşanan arbede ile 6 arkadaşımız daha tartaklanarak, gazlanarak göz altına alınmıştır. Bu durum, AKP iktidarının sağlık bütçesi görüşülürken, bütçeden doğrudan etkilenecek olanların temsilcilerinin görüşlerini almayı bırakalım, taleplerini ifade etmek istemelerine bile tahammülsüz olduklarını bir kez daha göstermiştir” diye konuştu.

Günderci, “Her türlü önlemi almak, sağlığın özelleştirilmesi, piyasaya açılması için her türlü yöntemi kullanmaya niyetli olduğunu göstermektedir. Bu durum, AKP’nin polis devleti yaratma konusundaki ısrarının sonuçlarıdır. Bundan sonra da tüm emekçilerle birlikte haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadeleriyle açıklamasını sonlandı.