Tunceli Sendikalar Platformu üyesi bir grup Sanat Sokağı’nda bir araya gelerek, silahların susması talebiyle bir basın açıklaması yaptılar.

Platform adına açıklama yapan Tüm Bel Sen Tunceli Şube Başkanı Mazlum Doğan, Kürt sorununda çözüm umutlarının büyük darbe aldığını ve Türkiye’nin yeniden şiddet ve çözümsüzlük sarmalına girdiğini söyledi.

Yaşanan çatışma ve şiddet ortamının 1990’lı yılları hatırlattığını söyleyen Doğan, Olağanüstü Hal ilan edilmesi çağrısında bulunanları da ağır şekilde eleştirdi.

 

sendikalar_ic.20100627131131.jpg

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “35 yıldır terörü silahla susturmaya çalıştılar. Kan kanla yıkanmaz. Huzuru ve toplumsal barışı sağlamak için aklığımızın ve mantığımızı kullanacağız. Birilerinin reçetelerini değil halkın reçetelerini kullanacağız” sözlerini hatırlatan Doğan, yaşanan sürecin seçim malzemesi olarak kullanılmaması çağrısında bulundu.

Sorunun şiddetle çözülemeyeceğini savunan Tüm Bel Sen Şube Başkanı Mazlum Doğan, “Bu gelişmeler son derece tehlikelidir. Sorunun çözümü doğrultusunda bütün siyasi partiler, Meclis ve Sayın Cumhurbaşkanı inisiyatif üstlenmelidir” dedi.

Platform üyesi grup açıklamanın ardından sessizce dağıldı.