Tunceli-Ovacık karayolu'nun 8. kilometresinde Tunceli Doğa Sporları Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı (FKA)'nın desteğiyle 10 Kasım 2016 tarihinde Mardin'in Derik İlçesi'nde uğradığı saldırıda şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün adını taşıyan su sporları merkezi oluşturuldu.

Yapımı tamamlanan merkezin açılışı Vali Tuncay Sonel, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, kurum amirleri, sporcular ve vatandaşların katıldığı törenle açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende İl Müftüsü Aşır Durgun, Şehit Kaymakam Safitürk için dua okudu.

Törende konuşan Vali Tuncay Sonel, önemli bir açılış gerçekleştirdiklerini belirterek, "Başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere değerli bakanlarımızın bize vermiş olduğu güç ve destekle hakikaten huzur şehri haline gelen Tunceli'de çok anlamlı ve çok önemli su sporları merkezimizi açıyoruz. Niye anlamlı? Biliyorsunuz bir kaç yıl önce Mardin Derik'te meslektaşımızı, sevgili kardeşimiz Muhammet Fatih Safitürk hain teröristlerce şehit edilmişti. biz istedik ki Munzur Nehri ülkemizin de en önemli değerlerinden. Ve su sporları merkezine şehidimizin ismini verelim. Adı yaşasın. Burada nice sporcular yetişsin. Nice çocuklarımız, gençlerimiz yetişsin. Raftingde, kanoda milli takım sporcuları yetişsin. Ülkemizi en güzel şekilde temsil etsinler" dedi.

Kaymakam Safitürk'ün öğretmen eşi Ayşegül Safitürk ile isim konusunda görüştüğünü ve bu durumdan memnuniyet duyduğunu ifade ettiğini belirten Sonel, "O da eşim de yaşasaydı. Derik'te böyle bir su sporları merkezi gayreti içinde olacaktı dedi. Biz de Tunceli de Mardin de, Hakkari de Edirne de her yer bizim dedik. Çünkü bu memleket uğruna nice vatan evlatlarımız canını seve seve verdi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Sonel ve beraberindekiler merkezin açılışını gerçekleştirdi.

Şehit kaymakam ve diğer şehitler için fidan dikiminin de gerçekleştirildiği tören, rafting ve zipline gösterisinin ardından sona erdi.

Şehit kaymakam adına açılan merkezde rafting, zipline ve kano gibi sporların yanı sıra camping de yapılabilecek.