Tunceli’de Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısını arttırmaya yönelik yürütülen çalışmalar olumlu kazanımlarla sürüyor.

İl genelinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından söz konusu projeyle ilgili birçok faaliyet yürütülüyor.

Proje kapsamında ildeki Kamu Kurum ve Kuruluşlarına konuyla ilgili afişler asılıyor, mahallelere broşürler dağıtılıyor, yerel radyolarda Zorunlu Deprem Sigortasına ilişkin radyo programları yapılıyor, şehir meydanında stant açılarak Zorunlu Deprem Sigortası konusunda halkı bilinçlendirme çalışmaları yürütülüyor.

dask_ic1.jpg

26 Aralık tarihinde şehir meydanında açılan DASK standına halkın ilgisi oldukça yoğundu. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanlarının açtığı standa gelen birçok insanın bu sigortayı zaten yaptırdıklarını söylemeleri, yaptırmayanların ise yaptırmak için hemen girişimde bulunacaklarını beyan etmeleri ildeki Zorunlu Deprem Sigortası bilincinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor.

dask_ic2.jpg

Bunun yanı sıra sigortalarını yaptıran vatandaşların eksik bilgilerini de İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanlarına sorarak tamamlama istekleri vatandaşların konuya olan ilgilerini gösteriyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, halkın zorunlu deprem sigortası bilinci kazanması amacıyla çalışmaların sürdürüleceğini kaydediyor.