ERCAN TOPAÇ- SERHAT OZAN YILDIRIM

Dün öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının yarım metreyi aştığı il merkezinde park halindeki araçların kara gömüldü. Vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önündeki biriken karları temizledi. Belediye ekipleri, ana cadde ve ara sokaklarda kar küreme çalışmalarına devam ediyor.

342 KÖY VE 907 MEZRAYA ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Kırsal kesimlerde 2 metreyi aşan kar yağışı nedeniyle il genelinde 350 köy ve 907 mezra ile ulaşım sağlanamıyor. Valilik, yoğun kar yağışı nedeniyle Tunceli-Pertek, Pertek-Hozat, Hozat-Çemişgezek, , Tunceli-Ovacık, Tunceli-Nazımiye, Tunceli-Mazgirt, Tunceli-Hozat karayolları istikametleri ikinci bir duyuruya kadar araç trafiğine kapattı. Acil durumlar haricinde özel araç sahibi vatandaşların da seyahatlerini ertelemeleri istenen valilik açıklamasında, "Yolda kalan tüm vatandaşlarımız kamu misafirhanelerimizde ve uygun konaklama tesislerinde AFAD İl Müdürlüğümüz ve kaymakamlıklarımız koordinesinde misafir edileceklerdir. Lütfen kurallara uyalım, görevli arkadaşlarımıza yardımcı olalım" denildi.

SÜRÜCÜ ARACINI KARDAN BULAMADI

Cemal Elcan adlı vatandaş, aracının kardan kaybolduğunu belirterek, “ Geceden beri arabamı arıyorum. Arabanın rengi beyaz olduğu için bulamadım. Arabaların etrafını kazarak en sonda kendi aracımı buldum” dedi.

‘BEREKET YAĞIYOR’

İl merkezinde kar kalınlığının yarım metreyi geçtiğini belirten Handan Şanlı, “ Çok güzel bir hava var. Geçen yıl suyu ve karı özlemiştik kuraklıktan dolayı. Bu yıl öyle olmayacak. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz şuanda. Şehir merkezinde olumsuzluklar var fakat okullar tatil onun için bir sıkıntı yok. Karda yürümek biraz zor, insan sürekli düşüyor. Şuanda şehir merkezinde kar yarım metreyi geçti. Böyle devam ederse bir metreyi de aşacak. Pülümür, Nazimiye ve Ovacık ilçelerinde tanıdıklarımla konuştum oralarda 2 metreyi bulmuş. Bol bereketli bir yıl olur inşallah” diye konuştu.