Dersim’de profesyonel dağcılık yapan İsmail Ateş adlı vatandaş, Munzur Dağlarının zirvesine yaptığı tırmanışta çengel boynuzlu dağ keçilerini fotoğraflamayı başardı.

Şamuaları fotoğraflamış olmanın kendisini mutlu ettiğini belirten İsmail Ateş, “Bizler kentte profesyonel dağcılık yapan ekipler olarak Yaz Kış demeden Dersim’in doğasını tanımak amacıyla tırmanışlar gerçekleştiriyoruz. Bu tırmanışlar esnasında Dersim’in yaban hayatının ne kadar zengin olduğuna da şahitlik ediyoruz. En son tırmanışımızda 3 bin rakımın üzerinde Çengel Boynuzlu Dağ keçilerini fotoğrafladık ve bu bizleri son derece mutlu etti” dedi.

Dağ keçilerinin Dersim Alevileri tarafından kutsal kabul edildiğine vurgu yapan Ateş, “Ancak maalesef civar illerden gelen kaçak avcılar, kutsal kabul edilen bu hayvanları katletmekten geri durmuyorlar. Yine bu hayvanlar av turizmi ihalelerinin metası haline getiriliyor. Bizler, doğaseverler olarak nesli tükenme tehlikesi altında olan ve kutsal kabul edilen dağ keçilerinin avlanmasının tümden yasaklanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Haber: İsmail YOLERİ

Fotoğraf: İsmail ATEŞ

dagcilar_ic.jpg