SES Dersim Şubesi tarafından İl Sağlık Müdürlüğü önünde bu amaçla düzenlenen açıklamada konuşan Şube Başkanı Özkan Uç, polis karakoluna yönelik gerçekleştirilen saldırı sonrasında yaralılara müdahale için olay yerine gelen 112 sağlık çalışanlarının üzerine ateş açılmasına tepki gösterdi.

ses_ic-010.jpgOlaylar nedeniyle sağlık çalışanlarının görevlerini yapamaz hale geldiğini belirten Şube Başkanı Özkan Uç, “04.09.2015 tarihinde İlimiz merkezde yaşanan silahlı çatışmada, tamda bu noktada yemin etmiş 112’de görevli sağlık çalışanlarımıza karşı birtakım hukuksuz davranışlar vuku bulmuştur. Çatışmanın bitmesine müteakip olay yerine gelen ikinci ve üçüncü ambulanslarda emniyet görevlilerinin fiziki müdahalesine maruz kalıyorlar. Yaralıyı hastaneye getiren ekipte bulunan sağlıkçı ve şoför arkadaşımız hastane girişinde de fiziki müdahaleye ve hakaretlere maruz kalıyorlar” dedi.

Yaşanan olayların ardından istifa eden sağlık çalışanları olduğunu belirten Uç, “1 hafta önce Ovacık’ta görevli bir hekim arkadaşımız görevinden istifa ederek ilimizden ayrılmıştır. Dün ise Devlet Hastanesinde görevli Göğüs Cerrahımız tüm ikna çalışmamıza rağmen yaşadığı travmatik durumdan kaynaklı can güvenliğinin olmadığını düşünerek istifa etmiştir” diye konuştu.

Şube Başkanı Özkan Uç, yetkilileri sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlarla ilgili gerekli çalışmaları yapmaya davet ettiklerini de sözlerine ekledi.