Belediye öncülüğünde kent genelinde başlatılan “Rojava ve Şengal halkı için yardım kampanyası” süresiz uzatılırken, Cuma günü de 1 tır daha ihtiyaç bölgesine gönderilmek üzere yurttaşların desteğiyle dolduruldu.

Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul ile yurttaşların yüklediği tıra, "Rojava ve Şengal için yardım aracı” pankartı asıldı.

Burada bir açıklama yapan Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, Ortadoğu halkının kaderiymiş gibi dayatılan zulmün Kürt halkının Rojava’daki kazanımlarına tahammül edemediklerinin göstergesi olduğunu ifade etti.

 Bul, “Çetelerin, Şengal halkına gösterdikleri zulmün bir benzerini Kobani halkına dört bir yandan saldırarak yaşatılıyor. 1990’lı yıllarda Türkiye’de kulak kesen, kontraların bugün bu çete gruplarında faaliyet yürüttüklerini biliyoruz” dedi.

Vatandaşlara duyarlılıklarından ötürü teşekkür eden Bul, “Dersim halkı duyarlılık ve büyük bir fedakârlıkla seferber oldu. Halkımızın göstermiş olduğu duyarlılığa ve yardımların toplanmasında çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Eşbaşkan Bul’un açıklamasının ardından tır alkış ve sloganlarla yol çıktı.

yardim_ic-004.jpg

 

yardim_ic1.jpg