Yerel ve ulusal basın temsilcileriyle medya sahiplerinin katılım gösterdiği gecede Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek “Basın mensuplarının zor şartlar altında büyük bir özveri ve fedakârlıkla görev yaptığını” kaydederek şöyle konuştu:

“Kamuoyunun bilgilenmesi adına gören gözümüz, duyan kulağımız olan basın mensuplarımız gerek üniversitemizin ve gerekse şehrimizin kalkınması adına son derece önemli bir görevi yerine getiriyorlar. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla da bugün üniversitemizin sosyal merkezinde sizlerle bir araya gelmek istedik. Katılım gösterdiğiniz için teşekkür ediyor ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü tebrik ediyorum.”

Rektör İpek’in ardından yemekte söz alan Yazar Fikri Taş ise “Bu nazik ve anlamlı davetlerinden dolayı Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum” diyerek şöyle konuştu:

“Rektörlük konutu olarak planlanan mekân sosyal merkeze dönüştürülmüş ve son derecede güzel olmuş. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bu güzel tesiste bizleri ağırlayan Rektör hocamıza teşekkür ediyorum.”

Akşam yemeğinin ardından Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek gecenin sonunda basın mensuplarıyla hatıra fotoğraf çektirirken, daha sonra fotoğraf makinasını kendisi kullanarak basın mensuplarının fotoğrafını çekti.