1.Ulusal Munzur Rafting ve Doğa Yürüyüşleri Festivali’ne Türkiye’nin çeşitli illerinden rafting takımları, dağcılar, bisiklet grupları ile motosiklet grupları katıldı. 4 gün devam eden festivalde dereceye giren takımlara kupa ve madalya verildi.

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) ve Munzur Adrenalin Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü'nün (MADOSK) işbirliğiyle düzenlenen Festivalde Belediye Gençlik Danışma ve Sosyal Etkinlik Merkezi (GENÇSEM) danışanları ikinci olurken ödüllerini Eşbaşkan Yardımcısı İbrahim Kasun’dan aldı.

Festival ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Munzur Adrenalin Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübünün (MADOSK) başkanı Nazım Arsan, 4 gün süren festivali başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Burada kısa bir konuşma yapan Eşbaşkan Yardımcısı İbrahim Kasun, Munzur Vadisi’nin dünyada eşine az rastlanır güzelliklere sahip olduğunu belirterek, “Bu doğal güzellikler HES ve barajlarla yok edilmek isteniyor. Bu tür etkinliklerin devam etmesi ve buraların turizme kazandırılması için vadi üzerinde yapılması istenen projelerin son bulması gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, hatıra fotoğrafı çektirdi.