KÖYDES (Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi) kapsamında, Pülümür İlçesi’ne ilk etapta gönderilen 640 bin liralık ödenekten sonra, 900 bin liralık ikinci bir ödenek daha gönderildi. Böylece 2010 yılı içerisinde ilçeye ayrılan toplam ödenek miktarı 1 trilyon 540 bin liraya ulaştı.

Program kapsamında Pülümür Köylere Hizmet götürme Birliği’ne aktarılan ilk dilim olan ödenekle; Közlüce Köyü ile Kırdım Köyü Muhtarkomu ve Mirova Mezraları, Elmalı Köyü Küllü Mezrası içme suyu inşaatlarının yapımına başlandı. Yol çalışmalarında ise, Yarbaşı ve Ardıçlı köylerine ait yolların stabilize işleri ihale edilerek yapımına başlandı. Ödeneğin gelen ilk dilimiyle yapılan ihalelerden artan miktarla da, Derindere Köyü Beyaztaş Mezrası ve Bardakçı Köyü Şehnazar Mezrası içme suyu inşaatları ihale edildi.

900 bin liralık ikinci dilim ödenekle, Çakırakaya ve Gökçekonak Köyleri ile Mezra Köyü Kırmızıköprü Mezrası içme suyu inşaatlarının yanı sıra, Kırdım Köyü yol bakım, onarım ve stabilize işi ihale edilerek yaptırılacak.

Pülümür Kaymakamı Deniz Pişkin, ikinci dilim ödeneklerle yapılması planlanan işlerin ihale hazırlıklarının sürdüğünü, hazırlıklarının tamamlanmasını müteakip en kısa sürede ihalelerin yapılarak işlerin yapımına başlanacağını söyledi. Tüm KÖYDES çalışmalarının kış gelmeden bitirilmesi ve bir sonraki yılın programına sarkmaması için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini belirten Kaymakam Pişkin, ödenekleri maksimum düzeyde rantabl kullanmaya çalıştıklarını, kaliteden ödün vermeden en az parayla en çok işi yapmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.