“Sağlıkta Gerici Kadrolara Hayır, Sağlık Haktır Engellenemez” pankartları taşıyan onlarca kişi önce yürüyüş ardından basın açıklaması gerçekleştirdi.

Pülümür Belediyesi önünde yapılan açıklamada konuşan Emek Partisi Pülümür İlçe Başkanı Ulaş Özyol, AKP’nin sağlık ve eğitim politikalarını eleştirerek, “Biz Pülümürlüler, bu anlamda tam bir mahrumiyet içerisindeyiz. Sağlığı bile il dışından karşılar haldeyiz. Hal bu kadar vahimken bir de hükümetin atadığı, bizlere karşı ön yargılı, dinci, gerici kadrolar durumu iyice çekilmez hale getirmektedir. İlçemize atanan sağlık ocağında görevli doktor günün büyük kısmını camide geçirmekte, halkın sağlığını Allaha havale etmektedir. Sanki Aborjin ya da şaman geleneklerini kullanıp ezan okuyarak hasta kişilere ‘iyi ruhlardan’ şifa, ölenlere ise sanırız Allahtan rahmet dilemektedir. Doktorun bu davranışları ilçemizde büyük bir acının yaşanmasına sebep olmuş, kalp krizi geçiren hemşerimiz sağlık ocağına kaldırılmış, camiye doktoru çağırmaya gidenler doktordan “sağlık ocağından aramazlarsa gelmem” yanıtı almışlar, geç müdahale edilen hasta, geçirdiği kalp krizi neticesinde hayatını kaybetmiştir” dedi.

 

pulumur_ic1.20100828174347.jpg

 

Yaşanan olay nedeniyle doktorun gözaltına alınması ve hakkında yasal işlem başlatılması gerektiğini ileri süren Özyol, ancak bunun yapılmadığını söyledi.

Yaşanan olumsuzlukları hükümetin sağlık politikasına bağlayan Emek Partisi Pülümür İlçe Başkanı Ulaş Özyol, “Biz kendimiz ve çocuklarımız için güvenli, sağlık ve insanca bir yaşam istiyoruz. Bunu hayır olsun diye değil, hakkımız olduğu için ve verdiğimiz vergilerin karşılığını almak için istiyoruz. Bizler çocuklarımızın çağdaş, bilimsel, nitelikli eğitim alacakları okullar, hastalarımızın ölmediği, insan yaşamına yaraşır nitelikte donanımlı sağlık kuruluşları, köylerimize, evlerimize gideceğimiz rahat güvenli yolar istiyoruz.  Evrensel ve temel insan hakkı olan eğitim, sağlık, ulaşım ve yaşam hakkı her yerde geçerlidir, Pülümür’de de geçerli olmasını istiyoruz. Yetkilileri duyarlı olmaya yaşanan bu sağlık skandalını soruşturmalarını ve ihmali olanlarla gerekli cezaların verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup üyeleri sessizce dağıldı.

 

pulumur_ic2.20100828174402.jpg