Devam eden çalışmalara ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Müslüm Tosun, “İstanbul Ataşehir Belediyesi, kardeş kent belediyecilik kapsamında ilçemiz Merkez Mahallesi Cemal Süreya Caddesi, Hürriyet Caddesi, Erenler Caddesi ve Hükümet Caddesi’nin kanalizasyon ve içme suyu altyapı hizmetleri 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19. Maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilerek; bin 800 metre kanalizasyon imalatı, 4 bin 700 metre içme suyu projesi çalışması başlatıldı ve devam ediyor. b373cfad-16cf-4a83-b174-eb019b987d1b-001.jpgKanalizasyon çalışmalarında İller Bankası Elazığ Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan baca sistemi proje uygulanırken, şehir içi hatlarda sıkıntılı olan mevcut asbest borular yerine, yenilenen içme suyunda poliüretan borular kullanıldı. Abone hatlarındaki demir borular kaldırılarak yerine plastik borular kullanıldı. Böylece halkımızın yıllar sonra sağlıklı ve temiz içme suyuna kavuştu” dedi.

Ankara Çankaya Belediyesi’nin de aynı kapsamda kendilerine destekte bulunduğu dile getiren Başkan Müslüm Tosun, “Çankaya Belediyemizin desteğiyle Merkez Mahallesi, Cemal Süreya Caddesi, Hürriyet Caddesi, Erenler Caddesi ve Hükümet Caddesi’nin yolları yeniden düzenlendi. Çalışma kapsamında yaklaşık bin 330 metrelik yol, 14 bin 500 metrekare onluk kilitli parke ile kaplandı. Yaya kaldırımları andezit taşı ile kaplanırken caddelerin kenar kısımları da oluklu taş ve bordür taşı ile düzenlendi. Yine 42 adet led aydınlatma ile Cemal Süreya Caddesi ve Kültür Merkezi binası aydınlatılarak kentleşme yönünde önemli adımlar atıldı” diye konuştu.

Verilen desteğin son derece anlamlı ve önemli olduğunu belirten Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, “Desteklerinden ötürü Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İlgezdi, Çankaya Belediye Başkanı Sayın Alper Taşdelen, Milletvekilimiz Sayın Gürsel Erol başta olmak üzere her iki belediyenin başkan yardımcıları ve müdürlerine, çalışma esnasında işbaşında bulunan teknik kadroya, iş kontrolleri Yılmaz Usta, Fevzi Özer ve Yusuf Agcihan ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışının paylaşım, işbirliği örneğinin hayata geçmesini sağlayan herkese katkılarından ötürü şahsım ve Pülümür Halkı adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.