Pülümür Belediyesi ile Tüm Bel Sen arasında sürdürülen görüşmelerin anlaşmayla sonuçlanması üzerine Başkan Müslüm Tosun, Tüm Bel Sen Bölge Şubesi Başkanı Mazlum Doğan, İşyeri Temsilcisi Veysel Çimen ve çalışanların katılımıyla 6 bölüm ve 27 maddeden oluşan TİS imzalandı.

Çalışanların sosyal ve mali haklarında iyileştirmeler sağlayan TİS’te 01.01.2015 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 250 ile 400 TL seyyanen zam yapılmasının yanı sıra, Kurban Bayramı’nda ödenen 300 TL’lik yardımın 500 TL’ye çıkarılması konularında anlaşma sağlandı.

TİS’te ayrıca 1 Mayıs Dünya Emekçiler Gününden tüm çalışanların, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde de kadın personelin izinli sayılması da kayıt altına alındı.

Belediye çalışanlarının sendikal haklarının anayasal hakları olduğuna vurgu yapan Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, “Verilen zamlar ve iyileştirmelerin günümüz şartlarında yeterli olmadığının bizler de bilincindeyiz. Ancak belediyemizin imkanları ancak bu kadarına yetiyor. İmzaladığımız Toplu İş Sözleşmesinin taraflara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Tüm Bel Sen Bölge Şubesi Başkanı Mazlum Doğan da var olan toplu sözleşmeyi yenilediklerini belirterek, “AKP özellikle 2015 yılı sonunda bu toplu sözleşmeleri geçersiz kılmaya çalışıyor. Böylesine bir dönemde belediyelerde yaptığımız toplu iş sözleşmeleri emekçilerin çıkarları için son derece anlamlıdır. Çalışanların yoksulluk koşullarında aldığı maaşlarının üzerine verilen 400 TL’lik zam ve 500 TL’lik kurban ikramiyesi anlamlıdır. Bu sözleşme geçimlerini kısmen de olsa rahatlatacak ve iş barışına hizmet edecektir. Birçok yerde toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz devam ediyor. Sözleşme imzalayan başkanları kutluyoruz çünkü onlar demokrasi mücadelesine katkı sunuyorlar. Toplu iş sözleşmesinin belediyemize ve çalışanlara hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

İsmail YOLERİ