İlçe Öğretmen Evi’nde düzenlenen toplantıya Kaymakam Deniz Pişkin’in yanı sıra İlçe Özel İdaresi Müdür Vekili Nuran Karakaya, Birlik Saymanı Malmüdürü Süleyman Akar, İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Hakkı Şen, Köy Hizmetleri Şantiye Şefi Muzaffer Bıçak ve muhtarlar katıldı.

Yazı İşleri Müdür Vekil Gürsel Koç tarafından kaçak yapılaşmanın önlenmesi ve köylerde yapılan yardım konutlarından hasarlı olanların yıkılması konusunda Tunceli Valiliği İl Özel İdaresi Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından gönderilen yazılar okundu ve yazılarla ilgili gerekli açıklama yapılarak muhtarlara yazıların birer nüshası verildi.

muhtarlar_ic.jpg

Toplantıda Kaymakam Deniz Pişkin, 5233 Sayılı Terör ve Terörden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki Yasa kapsamında bekleyen dosyaların tamamlanması gerektiğini, bu konuda vatandaşların bilgilendirilmesi için muhtarların hassasiyet göstermeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca 2010 yılı “KÖYDES” çalışmalarının gerçekleşmesinde de köy muhtarlarına büyük görev düştüğünü, bu nedenle muhtarların çalışmalara destek vermesini beklediklerini söyledi.

Toplantıda muhtarların taleplerini de dinleyen Kaymakam Pişkin,  özellikle su ve yol gibi alt yapı konularında yoğunlaşan talep ve sorunların sağlıklı bir şekilde tespit edilmesi ve döküm çıkarılması için 3 kişilik bir heyet ile köylerde tespit yapılmasına karar verdi.