Dersim’in Pülümür İlçesi’ne 2 kilometre mesafede bulunan İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma asayiş komando bölük komutanlığına gece saatlerinde bomba yüklü minibüsle saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırıda 1 uzman çavuşun yanı sıra yoldan geçin 1 vatandaş da yaralandı.

Edinilen bilgiye göre PKK örgüt mensupları tarafından gasp edilen bir minibüs bomba yüklenerek Pülümür İlçe merkezine 2 kilometre mesafede bulunan jandarma asayiş komanda bölüğünün bulunduğu nizamiye kapısı yakınlarına kadar getirildi. Araçtan inen örgüt mensubu hızla uzaklaşarak aracı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Meydana gelen patlamada nizamiyede bulunan 1 uzman çavuş ile yoldan geçen 1 sivil vatandaş yaralandı.

Olayın ardından yaralılar ambulanslarla önce Pülümür Toplum Sağlığı Merkezine ardından da Erzincan’a kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Yaşanan patlamadan komanda bölüğünün yanı sıra civardaki evler de ciddi şekilde etkilendi.

Öte yandan Tunceli Valiliği tarafından da patlamaya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Valilik açıklamasında şunlar kaydedildi: “13 Ağustos 2015 günü saat 23.30 sıralarında BTÖ mensuplarınca İlimiz Pülümür İlçesi Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı nizamiyesi önünde bir aracın patlatılması sonucu nizamiyede maddi hasar meydana gelmiş, patlama esnasında nizamiyede görevli bir uzman çavuş ile yoldan geçmekte olan bir vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılara Pülümür Toplum Sağlığı Merkezinde yapılan ilk müdahalenin ardından uzman çavuş Erzincan Askeri Hastanesine, yaralı vatandaşımız Erzincan Devlet Hastanesine sevk edilmiş olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.”

İşte o patlamadan arta kalanlar:

pulumur_ic-018.jpg

pulumur_ic1-009.jpg

pulumur_ic2-004.jpg