Belediye Başkanlığınca, Kaymakamlıkla işbirliği halinde organize edilen festival, 21 Ağustos Cumartesi Günü Christian Ude Kültür Merkezi’nde yapılacak. Saat 10:00’da yapılacak açılış programıyla başlayacak olan festivale, Vali Mustafa Taşkesen, Kaymakam Deniz Pişkin, Almanya Münih Anakent Belediye Başkanı Christian Ude, Belediye Başkanı Mesut Coşkun, Arıcılık Kooperatifi Başkanı İsmail Özyol ve Pülümür Dernekler Temsilcisi, konuşmacı olarak katılacaklar. Konuşmacıların konuşmalarını yapmasının ardından Belediyenin 100. kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırlanan sinevizyon gösterisi yapılacak. Düzenlenecek olan bal yarışmasına katılanlar arasından bal ağası ile yarışmada dereceye girenler seçilerek ödülleri verilecek ve bal ikramı yapılacak.

 

pulumur_ic1.20100812181541.jpg

 

Festival kapsamında düzenlenecek olan halk konseri saat 18:00’da başlayacak. Konserde, Emre Saltık, Servet Kocakaya, Grup Munzur, Aynur Güneş, Kibar Aslan ve yerel sanatçılar sahne alacak.

 

 Her yıl Türkiye’nin çeşitli yerlerinden ve yurt dışından vatandaşların katıldığı festival, ilçe için önemli bir gelir kaynağı olan Pülümür balının ve kültürümüzün tanıtılmasında oldukça önemli bir yere sahip.

 

pulumur_ic2.20100812181559.jpg