Pülümür Kaymakamlığı Köyleri Hizmet Götürme Birliği ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteğiyle ilçe halk eğitim merkezi müdürlüğü tarafından ilçedeki ev kadınlarının ev ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla dikiş-nakış, triko, iğne oyası, el örgüsü kursları açıldı.

Kurs çalışmalarının yürütüldüğü atölyeyi gezen Kaymakam Mekan Çeviren ve Belediye Başkanı Müslüm Tosun, ev kadınlarıyla sohbet etti.

Kaymakam Çeviren, kadın istihdamının önemine değinerek, ilçede istihdama, özellikle kadın istihdamına katkıda bulunmak için çaba gösterdiklerini ve bu kapsamda kurslar açıldığını söyledi.

pulumur_ic-013.jpg

Kursta kullanılacak makinelerin teknik servis ile bakım ve onarımlarının Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından destekleneceğini belirten Kaymakam Mekan Çeviren, “Açtığımız kurs ile ilçemizde yaşayan ev hanımlarının sosyal anlamda yaşama katkı sağlamaları ve bu kurs ile öğrendiklerini hayata geçirmelerini hedefliyoruz. Ülkemizin gelişiminde kadınlarımızın rolünün önemini biliyoruz. Bu amaçla açtığımız kurslar ile ilçemizde yaşayan ev hanımları becerilerini de geliştirecektir. Biz bu kursları istihdama yönelik olarak geliştirirsek, ev hanımlarımıza da gelir kapısı yaratmış oluruz” dedi.