2003 yılında ilçede meydana gelen depremde hasar gören ve daha sonra yıktırılan hükümet konağının yerine yeni bir hükümet konağının yapımına 2009 yılında başlanmıştı.

Yapım işi tamamlanan hükümet konağına taşınacak kurumların yerleşim planı Kaymakam Deniz Pişkin tarafından belirlenecek. Hükümet Konağı’nda Kaymakamlık, Adliye, Emniyet Amirliği, Yazı İşleri Müdürlüğü, Özel İdare Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Tarım Müdürlüğü, Köylere Hizmet Götürme Birliği, Malmüdürlüğü, Müftülük, Tapu Sicil Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nüfus Müdürlüğü yer alacak. Kurumların taşınmasına ise, iki hafta içinde büroların mefruşat ihtiyaçlarının tamamlanmasından sonra başlanacak.

 

vali_konagi_ic1.jpg

 

Binanın geçici kabulü için ilçeye giden İl Bayındırlık ve İskan Müdürü Mehmet Uğur Yüksel ile personeli Kaymakam Deniz Pişkin’i makamında ziyaret etti. Daha sonra geçici kabul işlemleri öncesi gerekli incelemeleri yapmak üzere hep birlikte hükümet konağı gezildi.

2003 yılından beri kurumların farklı binalarda hizmet vermesi nedeniyle ortaya çıkan karışıklık ve kamu hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinde karşılaşılan zorluklar, kurumların yeni hükümet konağına taşınması ile sona erecek. Yıkılan hükümet konağına nazaran daha donanımlı ve modern bir yapıya sahip olan bina, hem vatandaşlar hem de kamu çalışanları açısından büyük kolaylık sağlayacak. Bu sayede, vatandaşların iş ve işlemlerini takip etmesi kolaylaşırken, kurumlar arasındaki iletişim ve koordinasyon daha rahat ve sağlıklı bir şekilde yürütülmüş olacak.

 

vali_konagi_ic2.jpg

 

Pülümür Kaymakamı Deniz Pişkin, “Pülümür için çok büyük bir eksiklik olan hükümet konağının,  buradaki görev süremi tamamlarken bittiğini görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Yeni hükümet konağımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

vali_konagi_ic3.jpg