Pülümür Halk Dayanışmasının çağrısı üzerine Cemevi önünde bir araya gelen çok sayıda yurttaş, Gezi Şehitlerinin fotoğraflarının bulunduğu afiş ve Berkin Elvan’ın fotoğraflarıyla Cemal Süreya Caddesi’ne kadar yürüdü.

Burada Pülümür Halk Dayanışması adına açıklamayı Eylem Aras okudu.

Gezi Eylemleri sırasında öldürülenlerin isimlerini tek tek sayan Aras, “Berkin Elvan;  İstanbul-Okmeydanı’nda15-16 Haziran gecesi evinden ekmek almak için çıktı. Polisin gaz fişeğiyle başından vuruldu. 269 gün komada kaldı. 15. yaşına komada girdi. 11 Mart 2014′de öldüğünde 16 kiloydu.

Henüz ondört yaşındayken 269 gün önce bakkala ekmek almak için giden ve polisin atmış olduğu gaz kapsülünün başına isabet etmesiyle ağır yaralanan Berkin Elvan hayatını kaybetti. Berkin’in katili polislere emri ben verdim diyen Recep Tayyip Erdoğan’dır, yani devletin ta kendisidir” dedi.

pulumur_ic-002.jpg

Bütün yaşananlara karşın mücadelelerinde ısrarlı olduklarını kaydeden Aras, “Bu halk nice evlatlarını toprağa verdi. Bu halkın nice evlatları tarih boyunca sömürücülere, işbirlikçilere karşı mücadele ederken düştü. Ve faşizm dün Berkin’i katlederken bugün ise Urla, Fethiye ve birçok yerde demokratlara saldırmaya devam ediyor. Birçok yerde HDP’ye dönük saldırılar devletin gerçek yüzünü tekrardan göstermiştir. Demokrasi palavralarının ardına saklanmak istenen tek devlet, tek bayrak, tek dil, tek din ve tek mezhep anlayışıdır. Yani faşizmdir, şövenizmdir. Bu anlayış, dün Gazi Mahallesi’nde yaptığı katliamın bir benzerini, bu gün Gezi’de Ethemleri, Ali İsmailleri ve Berkinleri katlederek gerçek yüzünü göstermeye devam ediyor. Ezilen halkların isyan bayrağını ellerine alıp Berkin’in hesabını sorması ve faşizme karşı tek cephede buluşması elzemdir” diye konuştu.

Aras’ın konuşmasının ardından sık sık “Gezi Şehitleri Ölümsüzdür, Berkin Elvan Ölümsüzdür, Kahrolsun Faşizm, Yaşasın Halkların Kardeşliği” sloganları atan kitle daha sonra sessizce dağıldı.

Eylem sırasında Cemal Süreya Anıtı’na karanfiller bırakıldı.

Haber: İsmail YOLERİ