Pülümür’deki “Kırsal Turizm“ ve “Kırsal Kalkınma“ projelerini tanıtma temelinde beraberindeki heyetle Almanya’da bir dizi temaslarda bulunmak için giden Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Baden-Württemberg Eyalet Parlamentosu Başkanı Muhterem Aras‘a makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

Görüşme esnasında Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Muhterem Aras’ın böylesi bir makama gelmesinin kendileri açısından gurur verici olduğunu belirterek, çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Tosun, görüşmede Pülümür Belediyesi olarak; ‘‘Kırsal kalkınma‘‘ ve ‘‘Kırsal turizm‘‘ projeleri hakkında da bilgi verdi. Başkan Tosun, ayrıca ‘‘Kırsal turizm‘‘ projelerinin bir parçası olan ‘‘Germike‘‘ (Kaplıca) tesisinin 2019 yılının Ağustos ayında faaliyete geçeceğini ve Aras’ın bir daha ki Türkiye gezisinde Pülümür’deki bu tesise uğrayarak, gönül rahatlığıyla konaklayıp, yoğun iş stresinden arınarak, dinlenebileceğini söyledi.

Baden-Wüerttemberg Eyaleti Parlamento Başkanı Muhterem Aras ise sorumluluğu gereği çok yoğun bir tempoda çalıştığını, başarısındaki en büyük etkenin Anadolu insanında var olan hümanist hayat görüşü ve hoşgörüye sahip olması olduğunu ifade etti.

Aras, Belediye Başkanı Müslüm Tosun ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan memnun olduğunu belirterek Pülümür için tanıtımını yaptıkları ‘‘Kırsal kalkınma‘‘ ve ‘‘Kırsal turizm‘‘ projelerini bütünüyle hayata geçirebilmeleri için kendilerine başarı dileklerinde bulundu.

Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun‘a eşlik eden heyette; İstanbul Pülümür Derneği Başkanı Yılmaz Coşkun, Pülümürlü iş adamı Av. Haydar Kaya, Darmstadt Pülümür Derneği Başkanı Hıdır Kaya, Darmstadt Alevi Kültür Merkezi Başkanı Hüseyin Doğan, Stuttgart Pülümür Komitesi üyeleri Ali Rıza Aslan, Ali Kılıç ve Hakkı Şahin yer aldı.

Kaynak: Mehmet KILINÇ (Stuttgart)/Avrupa Forum