Dersim’de ve Siirt’te PTT Kargo’da çalışan 29 personelin başka illere sürgün edilmesine KESK’e bağlı HABER-SEN üyeleri tarafından merkez Yeraltı Çarşısı üzerinde yapılan basın açıklaması ile tepki gösterildi. HDP Dersim adayları Alican Önlü ve Edibe Şahin, Dersim Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, HDP, DBP, ESP, EMEK temsilcilerinin de katıldığı açıklamada “Direne direne kazanacağız”, “Ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganları atıldı.

ptt_ic-001.jpgBasın açıklamasını okuyan HABER-SEN Genel Başkanı Cemalettin Yüksel, Hükümetin ve PTT Genel Müdürlüğü sorunlarının çözümünün taşeronlaştırmada ve özelleştireme de gördüğünü ifade ederek, PTT Genel Müdürlüğü sorunlarını çözmek yerine dayatmacı ve baskıcı politikalarla PTT emekçilerinin hayatını zindana çevirdiğini söyledi. Yüksel, masa başında yapılan norm kadro çalışması sonucu PTT emekçilerinin görev yerlerinin istek dışında değiştirildiğini kaydetti.

PTT yönetiminin masa başında yaptığı norm kadro çalışması sonucunda Dersim ve Siirt’ten 29 personelin sürgüne gönderildiğini söyleyen Yüksel, “29 arkadaşımızın sürgünü derhal durdurulmalıdır. Aksi taktirde fiili ve meşru mücadele hakkımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi.

Açıklama alkışlarla sona erdi.