İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Fırat Kalkınma Ajansı ve Tunceli Rehberlik Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde il genelindeki özel ve resmi kurumlarda görev yapan rehber öğretmenlerin psikolojik danışma becerilerinin arttırılması amacıyla proje hazırlandı.

Proje kapsamında il genelindeki tüm rehber öğretmenlere iki gün boyunca Diyarbakır Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Ayna tarafından “Rehberlik Öğretmenlerinin Terapötik Becerilerinin Geliştirilmesi" konusunda eğitim verildi.

Eğitim çalışmasına ilişkin bilgi veren proje yetkilisi ve Tunceli Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Koray Yıldırım: “Fırat Kalkınma Ajansı işbirliği ile ilimizdeki rehberlik öğretmenlerinin mesleki gelişimlerine katkı sunmak ve böylelikle onların bilgilerinin güncellenmesini sağlamak amacıyla bir eğitim etkinliği gerçekleştirmiş olduk. Bundan sonraki süreçte de farklı konularda başka projeleri devam ettirmek istiyoruz. Projemizi gerçekleştirirken verdiği desteklerden ötürü Valimiz Sayın Tuncay Sonel’e, İl Milli Müdürümüz Sayın Mustafa Aslanoğlu’na, koordinasyon aşamalarındaki yardımlarından ötürü de Fırat Kalkınma Ajansı yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Eğitim çalışması kapsamında, etkin iletişim kurma ve sürdürme, etkin dinleme ve empati kurma, doğru soru sorma, duyguların ve içeriğin yansıtılması, konuşmaya açık davet ve teşvik, sessizlik ve müdahale etme, yapılanma, yakından ilgilenme, kişiselleştirme (anlam, problem, amaç), özetleme, paylaştırma ve bağlama konuları işlendi.