Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat ilçenin altyapı sorunları konusunda Milletvekili Gürsel Erol ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’ı ziyaret ettiklerini belirtti.

Başkan Polat, “Ziyarette, ilçemizin kanalizasyon ve yağmur suyu kanalları yapım işinin hızlandırılmasını, arıtma tesislerinin yapımını, çöp arabası ve çöp konteynırları verilmesi konusundaki taleplerimizi dile getirdik. Sayın bakan yardımcımız da ilgili birimlere konuya ilişkin talimat verdi” dedi.

Kanalizasyon ve yağmur suyu kanalları yapım işi konusunda 11,5 milyon yaklaşık maliyet çıkarıldığını dile getiren Polat, “Bunun yüzde 50’si SUKAP kapsamında İller Bankası tarafından karşılanacak yüzde 50’sini ise belediyemiz karşılayacak.  Arıtma tesisi yapımı için 6 dönümlük arsa satın aldık. Onun için de proje çizilip yaklaşık maliyetin çıkarılmasını talep ettik. İlçemizin bu konudaki eksiklerini gidermek için bütün kapıları çalıyoruz. Yardımcı olacak olan herkesi de destek vermeye çağırıyoruz. İlerleyen zamanlarda cumhurbaşkanı ve başbakandan da destek isteyeceğiz. Bütün bu girişimlerimizde yanımızda olan Milletvekilimiz Sayın Gürsel Erol’a da ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İlçede peyzaj ve bakım çalışmaları da gerçekleştirdiklerini belirten Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, “Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz ve aralarında hizmet alımıyla çalıştırdığımız mimar ve peyzajcının da bulunduğu ekiple parklarımızda peyzaj ve bakım çalışmaları başlattık. Amacımız ilçemizdeki sosyal ve kültürel alanları geliştirmek ve daha güzel bir görünüme kavuşturmak. Bunları yaparken yeni yerleri de ilçemize kazandırıyoruz. Vatandaşlarımız da isterlerse arsa satın alıp kendi isimleriyle sosyal alan oluşturup belediyemize hibe edebilirler. Bu konuda da duyarlı vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

19366479_1933297316947558_5028131711612067261_n.jpg