Dersim-Ovacık karayolunu öğleden sonra kesen PKK mensubu bir grup durdurdukları araçlarda bulunan vatandaşlara kimlik kontrolü yaptı. Onlarca aracın biriktiği karayolunda araçlardan indirdikleri vatandaşlara örgüt propagandası yapan PKK mensupları daha sonra araçların geçişine izin verdi.

Araçların gönderilmesinin ardından PKK mensupları yol kesme eylemine denk gelen İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne ait iki otomobil ile özel bir elektrik dağıtım şirketine ait minibüsü ateşe vererek yaktı.

DERSİM-PÜLÜMÜR YOLU DA KESİLDİ

Dersim-Pülümür karayolunu da Salı günü sabah saatlerinde kesen PKK mensupları durdurdukları araçlarda bulunan vatandaşların kimliklerini kontrol etti. Örgüt propagandası yapan PKK mensupları daha sonra araçların geçişine izin verdi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Tunceli Valiliği Ovacık Karayolu’nda araçların yakılmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında, “17 Ağustos 2015 günü saat 15.30 sıralarında Tunceli-Ovacık karayolu Venk Köprüsü mevkiinde silahlı bir grup BTÖ mensubu tarafından yol kesilmek suretiyle İl Özel İdaresine ait (1) kamyonet, FEDAŞ’a ait (1) panelvan ve sivil bir şahsa ait (1) minibüs yakılmıştır. Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır” dendi.