Dersim Ocak Pirleri ve Ocak Evlatları adına Seyit Rıza Meydanı’nda düzenlenen açıklamada konuşan Pir Hasan Dede, “Bundan 20-25 gün önce Kurban Bayramını herkes bayram olarak kutlarken, biz yine bu alanda yangının ve kanın döküldüğü yerde bayramlaşmanın yapılamayacağını, dayatılan bu savaşı protesto etmek amacıyla 4 günlük dönüşümlü açlık grevine girmiştik.

Bundan sonra önemli bir gelişme yaşandı. İki tarafa da çağrımız olmasına rağmen KCK yetkilileri eylemsizlik sürecini ilan ettiklerini duyurdular. Fakat mevcut iktidar savaşta ısrar ederek şuursuzca bir savaş pratiğinin içine girmiştir. Ankara’da yaşanan katliamda, esasen bombalanan barıştı. Bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınadığımızı belirtiyor, tek taraflı da olsa yaratılan umudu büyütmeyi, toplumsallaştırmayı kendimize görev biliyoruz” dedi.

Alacık Köyü’nde PKK mezarlarının bulunduğu alandaki cemevinin yıktırılmasına tepki gösteren Genç, “Mezarlara ve ibadet yerlerine, yani cemevine, hem de bu On iki imamların yası matem günlerinde yapılan bu saldırının, toplumumuzda derin yaralar açtığını, bu duruma seyirci kalamayacağımız belirtiriz. Öncelikle Alevi toplumu başta olmak üzere bütün vicdan sahibi duyarlı insanları bu zulme karşı duyarlı olmaya ve direnmeye çağırıyoruz. Atalarımızın söyledikleri gibi 366 evliyanın mekanı olan Dersim’de başta Dersim halkı olmak üzere bütün Alevi toplumunu, vicdan sahibi herkesi bu vahşete karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Biz, kutsal mekanlarımızın savaşın değil, barışın egemen olduğu bir mekan olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından Pirler ve bazı yurttaşlar Alacık Köyü’ndeki mezarlığa giderek incelemelerde bulundu.