Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bakanlığın 252.684,00 TL hibe desteği ile Pertek Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2014 yılında tamamlanan Çakırbahçe Köyü Toplu Yağmurlama Sulama projesinin faal olarak çalıştırılabilmesi için Çakırbahçe Köyünde Sulama Kooperatifi Kuruluş çalışmaları başlatıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütleme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen kuruluş çalışmaları çerçevesinde Çakırbahçe Köyü’nde, kooperatifçilik ve tarımsal sulama konusunda çiftçilere bilgilendirme toplantıları yapıldı. 

İl Müdürü Orhan Kaya, “Ülkemizin birçok bölgesi gibi İlimizin de kurak ve yarı kurak iklim kuşağında yer almakta. Bu kurak tarım alanlarında bitkilerin yetişme döneminde doğal yağışların yetersiz olması durumunda yüksek verim,  kalite ve ekonomik değeri yüksek sebze, meyve,  sanayi bitkileri gibi tarımsal ürünlerin üretimi için en uygun yöntemle tarımsal sulama yapılması gerekiyor. Mevcut tesisin faaliyete geçirilmesi ile tarımsal sulamanın önemi daha iyi anlaşılacaktır”  dedi.

Kooperatif kuruluş çalışmaları tamamlandıktan sonra, yaklaşık 500 bin TL’ ye mal olan ve bin 700 dekar alanda sulama imkânı sağlayan tesis, Pertek Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından sulama kooperatifine devredilecek.