Süt Sığırı Yetiştiriciliği, Sürü Yönetimi ve Budama kursu sonunda kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Sertifika törenine Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, Pertek Kaymakamı Memiş İnan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, İş Kur Müdürü Nurettin Ertem, Pertek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Kenan Güçlü, Pertek Halk Eğitim Müdürü Yalçın Çiftçi, Pertek Belediye Başkan vekili Erdem Şener ve Kurum Müdürleri katıldı.

pertek_ic-011.jpgSertifika töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, “Modern tarım tekniklerinin ülkemizin her bölgesinde ve tarımın her alanında sürdürülebilir bir şekilde uygulanabilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız çiftçilere yol göstermeye çalışmaktadır. Şimdiye kadar yapılan tarımsal faaliyetlerde, çiftçilerin eğitimi için çeşitli metotlar kullanılmış ve önemli ölçüde gelişmeler sağlanmıştır. Çiftçilerimizin bilgiye ulaşması için, tüm tarımsal konularda eğitim ve yayım çalışmalarına Müdürlüğümüzün tüm imkânları kullanılarak sizlere hizmet vermek en önemli görevlerimizdendir” dedi.

Tören, 170 kursiyere sertifikaları verilerek tamamlandı.