Bir dizi temasta bulunmak için Mersin’de bulunan Pertek, Hozat ve Ovacık belediye başkanları, Dersim dışında yaşayan Dersimlilerin ve dostlarının birlik ve bütünlük içinde hareket edip, Dersim’in kadim topraklarının, ekonomik, kültürel ve inançsal değerlerinin sahiplenilmesini istedi.

Dersim’in Pertek, Hozat ve Ovacık belediye başkanları bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mersin’e geldi. Temasları kapsamında Mersin Dersimliller Derneğini ’de ziyaret eden belediye başkanları, Dersimli yurttaşlarla toplantı gerçekleştirdi.

Dersimliler Dernek Başkanı Hasan Tanrıkut’un ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra belediye başkanları sırasıyla ziyaretin amacına dönük açıklamalarda bulundu.

İlk söz alan Pertek belediye Başkanı Ruhan Alan, ziyaretin amacına ilişkin “AKP’den devraldığımız bir belediye. Borcumuz çok fazla. Ancak bu ziyaretlerimizin temel amacı bu borçları sizlere anlatmak değil, sizlerle birlik, beraberlik ve bütünlük içinde hareket etmek içindir. Sizlerin fikirlerine ihtiyacımız var. Pertek’te neler yapabiliriz, ilde neler yapabiliriz? Sorularının hep beraber yanıtını bulup, parti ayrımı yapmaksızın el birliği ile çalışmalarımızı güçlendirelim” dedi.

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de “Dar bütçeli bir belediye gerçekliği var. Bu sorunları aşmanın yolu, bir şeyler istemek değil de, nasıl bir fikir geliştirebilirizin olduğunu düşünüyorum. Siyasi saiklerle değil de bu kadim toprakları ve değerlerimizi nasıl koruyacağımızın plan ve projeleriyle yürütmek istiyoruz” dedi.

Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik ise toplumun kendilerine, “Bana özel bir şey yap” demediğine dikkat çekerek “Çocuklarımıza, geleceğimize ve toplumsal değerlerimize dönük çalışmalar yapmak için buralara geldik. Dayanışmayı çok önemsiyoruz. Dersim dışında yaşayan insanlarımızla tanışmak, önerilerini almak, taleplerini dinlemek için bu ziyaretleri gerçekleştirdik” dedi.

Belediye başkanlarının ardından söz alan yurttaşlar ziyaretten dolayı teşekkür ederek, beklenti ve önerilerini paylaştı.

pertek-(2).jpegpertek-(3).jpegpertek-(4).jpegpertek-(5).jpeg

 

Diren KESER/MERSİN/Pirha