Gençlik Projeleri ve Destek Programı kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, Pertek Kaymakamlığı ve Pertek Belediyesi tarafından yürütülen “Hayat Parmaklarımın Ucunda” projesinin açılışı Pertek Kapalı Spor Salonunda Kaymakam Memiş İnan, Garnizon Komutanı Bahadır Erdemli, Belediye Başkanı Recai Vural, tüm kurum amirleri, öğrenciler ve ailelerin katılımı gerçekleştirildi.

İlçede voleybola hayat verme, kızları sporla buluşturma amacıyla hazırlanan proje kapsamında; 40 sporcuyla antrenmanlar yapılacak, sosyal etkinlikler düzenlenecek, piknikler, İstanbul ve Çanakkale gezileri gibi etkinlikler yapılacak.

Projenin açılış töreninde bir konuşma yapan Kaymakam Memiş İnan, “Ülkemizin bu günlerde her zamankinden daha fazla birik, beraberlik ve kardeşlik duygularının hüküm sürdüğü bir yaşam alanına ihtiyacı var. Bunun için biz de bu ve benzeri projelerle gençlerimizi şiddetten uzak tutarak sosyal ve sportif alanlara yönlendirme gayreti içerisindeyiz. Son günlerde gençlerimizi sokaklarda şiddet ortamına çekmeye çalışan zihniyetin aksine: "Gençler! Sokağa değil, sahaya” sloganıyla projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Törenin ardından projede yer alan kızlar arasında Kaymakam ile Belediye Başkanının da katıldığı mini voleybol turnuvası düzenlendi.

Açılış, ikramla sona erdi.