Umudumuz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Basın ve Proje Birimi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Umudumuz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak şeffaf, katılımcı, sürekli kendini yenileyen değişimlere açık, bilimselliği ön planda tutan, sevgi ve hoşgörü temeli ile çalışmalarına devam eden bununla birlikte sosyal ve kültürel çalışmalarını da önemseyen bir eğitim kurumu olarak Eğitim ve Öğretim dönemimizi işlevsel kılmaktayız.

Bilinmelidir ki toplumsal mekanizma işlevselliğini koruduğu sürece toplumda var olan farkındalık çalışmaları da buna eş değer bilinip toplumsal yapıda sevgi ve saygı işlevselliği ile kendini koruyacaktır. Tam da bu nokta da sevgisizlik ortadan kalkıp engelleri yıkacaktır.

Elbette ki yaptığımız sosyal ve kültürel çalışmalar eğitim ve öğretim sürecinin bir parçasıdır. Lakin burada işlenen tema özel bireyinde bu toplumda var olduğunu ve yaşam analizi sürecinin bir parçası olduğunu göstermektir. Toplumsal bellek ve hafızada olduğu halde kendini var etme çabası ile adım atan özel bireylere tam da bu nokta da sırdaş ve yoldaş olmak önemlidir.

Filli Boya sponsorluğun da önemli olan özel bireylerimizin hanelerinin boyanması değil, özel bireylerimizin kendi hanelerini boyamasıdır. Kurumumuz personeli ve öğrencilerimiz tarafından belirlenen Haneler boyanmış, bununla birlikte “Engelsizler Fırçalar” teması ile kentimizde belirlenen trafoların renklendirilmesi de devam edecektir.

Bu bağlam da Umudumuz Ailesi olarak Tunceli Belediyesine, Filli Boyaya, kurum personelimize ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.”